DIGIT-mbo account  

Zonder account kun je geen gebruik maken van DIGIT-mbo.

Je krijgt een account:
  • Via je docent. Je docent zet een account klaar, je ontvangt een mail met inloggegevens. Op de startpagina www.digit-mbo.nl kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Via de boekenlijst. Heb je een licentie besteld voor DIGIT via je boekenlijst (bijv. MBO-webshop), dan wordt er een account aangemaakt tegelijk met het activeren van je licentie.
  • Via de ENTREE button op de startpagina www.digit-mbo.nl. Als je nog geen account jhebt kun je klikken op de ENTREE button. Dan wordt er voor jou een account aangemaakt. Je hebt dan nog wel een licentie nodig, deze kun je vanuit het account bestellen.

DIGIT-mbo licentie 

Zonder licentie kun je geen gebruik maken van DIGIT-mbo

Je kunt een licentie kopen:
  • Via je boekenlijst, je moet je aankoop dan activeren via hun platform (bijv. Bundle of MBO-wegshop). Met het activeren maak je ook meteen een account aan.
  • Vanuit je account. Als je wel een account hebt, maar nog geen licentie kun je deze ook vanuit je account bestellen en direct betalen via iDeal. De licentie wordt meteen aan je account gekoppeld en je kunt aan de slag. Dit kan ook als je een nieuwe licentie nodig hebt.

Inloggen bij DIGIT-mbo 

Hoe log ik in bij DIGIT-mbo?
  • Als je een account hebt ontvangen van je docent, kun je inloggen via www.digit-mbo.nl. Op het startscherm kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Heb je een licentie besteld voor DIGIT via je boekenlijst, dan activeer je deze licentie via het platform van de distributeur (bijv. Bundle of MBO-webshop). Met het activeren maak je ook meteen een account aan. Bij de eerste keer inloggen vul je je klascode in die je hebt ontvangen van je docent en klik je op Opslaan. 
    De volgende keren kun je ook inloggen via de Entree federatie button op de pagina www.digit-mbo.nl

Browser (advies) 

Onze programma's zijn te gebruiken met alle moderne browsers. Wij bevelen Google Chrome aan als standaard browser, maar ook Firefox, Edge, en Safari zijn geschikt om mee te werken.

Ondervind je problemen, test dan altijd eerst of het met Google Chrome wel naar behoren werkt.

De browser die je moet vermijden is Internet Explorer; deze wordt ook door Microsoft niet meer ondersteund.

Wachtwoord vergeten 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu? 

Als je een gebruikersnaam en een wachtwoord van je docent hebt ontvangen voor je account, dan kun je gebruikmaken van de Wachtwoord vergeten functie op de startpagina. Je vult je e-mailadres in. Je ontvangt een e-mail met een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

De meeste gebruikers hebben echter geen gebruikersnaam en wachtwoord maar loggen in met een ENTREE-account. Dan heeft de wachtwoord vergeten functie geen nut. Je kunt de Entree button gebruiken om in te loggen.

Gebruikersnaam vergeten 

Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten. Wat nu?   
         

Je gebruikersnaam is je persoonlijke-  of school e-mailadres. Informeer bij je docent om te achterhalen wat jouw gebruikersnaam is. Je docent kan dit opvragen in het docentendashboard. 

Let op: veel gebruikers hebben geen gebruikersnaam en wachtwoord, maar loggen in via de button ENTREE of via een link in de schoolomgeving.